Üdvözöllek!

Gyüre Orsolya vagyok, hétvégi konyhatündér és fotós. Egy csöppnyi garzonlakás még apróbb konyhájában sütök-főzök örömmel és szeretettel. Receptjeimmel és fotóimmal azt mutatom be, hogy nem a (konyha)méret a lényeg, mert sok jó étel kis helyen is elfér.

Amit készítek, az garantáltan egyszerű, viszonylag kevés alapanyagból kihozható, mégis laktató, különleges és finom.

Isten hozott Orsolya bisztrójában!
cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory cappuccino factory

Pollo di crema – házilag


Sokak kedvence a Vapiano-ban a „pollo di crema” néven futó paprikás csirkés tészta, ami nem csoda, hiszen ez amolyan magyaros étel az étterem által kínált sok olasz villámtészta között. Én is szinte majdnem mindig ezt kérem, mert egyszerűen nem tudom megunni.

A Vapiano nagy attrakciója, hogy az általunk kért fogást a szemünk előtt főzik meg, ami nem csupán szórakoztatóvá teszi a várakozást, de ha jól figyelünk, akár el is leshetjük, mi hogyan készül. 

Tulajdonképpen így jutottam én is ehhez a recepthez - vagyis csak figyeltem, aztán otthon megpróbáltam a látottak alapján rekonstruálni a kedvencemet. Az eredmény elégedettséggel töltött el, és most már tudom, hogy nem is feltétlenül kell kimozdulni otthonról, ha egy lusta vasárnap erre a melengetően finom tésztaételre vágyom.




Hozzávalók 2 személyre:

- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg csirkemellfilé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál édesnemes pirospaprika
- fél deci csirkehúsleves alaplé (Nagyon kérlek, ne leveskockából készítsd! Ha nincs időd házilag alaplevet főzni, vagy nem akarsz babrálni vele, vegyél készen. Nagyon jó alapleveket lehet kapni pl. a Culinarisban – nézd csak meg a hozzávalókról készített fotót, ott van rajta az egyik fajta.)
- 1 deci tejszín
- 2 evőkanál tejföl
- petrezselyem
- só, bors, őrölt chilipaprika ízlés szerint
- 20-25 dkg tészta (pl. penne)
- reszelt parmezánsajt, ízlés szerint


Elkészítés:

Először is készíts elő (és a kezed ügyébe) minden hozzávalót, hogy azután tényleg „vapiano-san” pikk-pakk össze tudd dobni az ételt: a csirkemellet vágd kis kockákra, a fokhagymát pucold meg és a fokhagymapréssel együtt készítsd magad mellé. Apríts fel egy marék petrezselymet. A tejszínt, a csirke alaplevet és a tejfölt adagold ki.

Tedd fel a tészta vizét főni, majd amikor már forr, főzd ki az előírás szerint a tésztát. Közben egy serpenyőben hevítsd jó forróra az olajat. Tedd bele a csirkehúst és kevergetve-rázogatva 1 perc alatt pirítsd meg. Nyomd hozzá a fokhagymapréssel a fokhagymagerezdeket és  fél percig pirítsd tovább. Ezután húzd le a serpenyőt a tűzről és hagyd, hogy alábbhagyjon a sistergés. Ekkor szórd meg a húst a pirospaprikával és keverd össze vele. Még mielőtt visszatennéd a tűzre, öntsd hozzá a csirkehúsleves alaplét és a tejszínt, illetve kanalazd hozzá a tejfölt.

Most tedd vissza a tűzre és rotyogtasd jól össze. Közben keverd hozzá az aprított petrezselymet, illetve sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha csípősebben szereted, egy kis őrölt chilipaprikával is megszórhatod. Mire a szósz összerottyan, a hús is megpuhul.

A közben kifőtt és leszűrt tésztát forgasd össze a szósszal és már tálalhatsz is. A tetejét megszórhatod parmezánnal és hintsd meg még egy kis petrezselyemmel.

Bon appetito! 




4 comments:

Kopasz said...

dolgoztam a vapianóba szval tudom hogy amit irtál az nem fedi a valoságot...
az alaplé az vegeta és viz. a fokhagyma és a chili az választhato nincs benne alapbol és a petrzselyem sem, a sajt pedig parmezán jellegu grana padano.
a sorrend amit leirtál hulyeség..
1. lepiritod a csirkét kb 2-4 perc
2. 2x 60ml alaplé
3. két kiskanál pirospaprika majd fokhagyma visszarakod főni amig a lé nagyjabol elfő majd egy kanál tejszin 40ml majd egy kanál tejföl 25ml összefözöd pár másodpercig kb 30mp, so bors ennyi. majd a grana padano a tésztára

Unknown said...

Finom lett:)

Orsi said...

Szia! Ha jól láttam, az étteremben, hagymát is tesznek bele. Ezt kb. Mikor lehet és mennyit kell?

Köszi ☺️

Anita said...

Szia! Tudnál írni pontos mennyiségeket?

Post a Comment